Education

Get Free OAU Post UTME Past Question And Solid Answers

Get Free OAU Post UTME Past Question And Solid Answers. Download original Obafemi Awolowo University, OAU Post UTME Past Question and Answers (08038644328; 08025759022) below for your practice. We discovered over 422 repeated questions from 2005 to 2014. Read it below and buy your complete copy now.

OAU Ife Logo

Thank you for your interest in purchasing OAU Post UTME Past Question and Answers. This will go a long way to improving your exam preparatory skill.

You will understand the pattern of the aptitude test exams and how it is conducted in University of Abuja. Most of these questions in the past questions sometimes do repeat itself in subsequent years.

In OAU IFE, admission is strictly based on merit and you are expected to score your post UTME as high as possible as the admission placement is very competitive.

We have all OAU IFE Post UTME Past Questions and Answers in soft downloadable copies and are available on request only. Some of it is published on this website. This question was painstakingly collated and typed to enable students who have far from Ile Ife to get the soft copy of the preparatory material.

How to Buy OAU Post UTME Past Question and Answers

The cost of the newly OAU IFE Post UTME Past Questions and Answers is 2000NGN for all faculty combination

You will be required to pay for the quantity that you will want to buy. For instance you are writing for OAU IFE Post UTME for Medicine & Surgery, you will be required to purchase at least four subjects which are: (1) Use of English (2) Biology (3) Chemistry and (4) Physics. The course selection in the post utme exams depends on the subjects you wrote in JAMB.

This will make a total of 2,000NGN only for four subjects depending on what you wrote in JAMB and related to your proposed course of study.

Or Pay to our company account and get them through your email address.

See the payment detail below.

Call Akahi Tutors – 08038644328 ; 08025759022

Biology
2006 POST UME SCREENING TEST

For Other Subjects, Click Here
1. An amoeba moving towards a crumb of cake in a pond most likely exhibits
(a) phototropism
(b) chemotaxis
(c) thermotaxis
(d) nastic movement
For Other Subjects, Click Here
2. Which of the following cells would most probably contain the greatest number of Golgi bodies
(a) muscle cell
(b) secretor cell
(c) nerve cell
(d) white blood cell
For Other Subjects, Click Here
3. A group of similar cells performing the same function is
(a) an enzyme
(b) an organ
(c) a tissue
(d) an organelle
For Other Subjects, Click Here
4. Structures founding cells are listed below:
i) cell wall ii) cell membrane iii) chloroplast iv) cytoplasm v) nucleus vi) sap vacuole
Which of these structures are found in both animal cells and plant cells?
(a) i, ii and v
(b) i, iii and v
(c) ii, iii and v
(d) ii, iv and v
For Other Subjects, Click Here
5. Which of the following is not present in the nucleus of a cell?
(a) chromosomes
(b) nucleolus
(c) mitochondrion
(d) genes
For Other Subjects, Click Here
6. A plant which grows on another plant without apparent harm to the host plant is
(a) a parasite
(c) saprophyte
(b) epiphyte
(d) a predator
For Other Subjects, Click Here
7. The petals of a flower are collectively called
(a) calyx
(c) carpel
(b) capsule
(d) corolla
For Other Subjects, Click Here
8. Osmosis can be defined as diffusion of
(a) water molecules from an area of high concentration to an area of low concentration.
(b) water molecules from a dilute solution to a concentrated solution across a permeable membrane
(c) water molecules from a concentrated solution to a dilute solution through a semi permeable membrane.
(d) water molecules from a dilute solution to a concentrated solution through a semi-permeable membrane.
For Other Subjects, Click Here
9. The oxygen given off during the process in the above equation ( 6CO2 + 6H2O ——–> 6C6H12O6 + 6O2 ) is derived from
(a) sunlight
(b) water
(c) carbon dioxide
(d) atmosphere
For Other Subjects, Click Here
10. When testing a leaf for starch, why is it first placed in boiling water?
(a) to extract the chlorophyll
(b) to remove colour from the leaf
(c) to dissolve the starch
(d) to stop chemical reactions
For Other Subjects, Click Here
11. Each of the following is an arthropod except the
(a) crab
(b) scorpion
(c) spider
(d) snail
For Other Subjects, Click Here
12. The largest phylum in the animal kingdom is
(a) Cnidaria
(b) Mollusca
(c) Chordate
(d) Arthropoda
For Other Subjects, Click Here
13. With reference to the figure above, which of these are correct?
a. I and II are proglottides and hooks
b. I and III are rostellum and suckers
c. III and IV are hooks and proglittides
d. II and IV are hooks and rostellum
For Other Subjects, Click Here
14. The two species of human tapeworm can be distinguished by the presence or absence of
(a) scolex
(b) hook
(c) head
(d) sucker
For Other Subjects, Click Here
15. The ventricles of the mammalian heart are more muscular than the auricles because the
(a) auricles have smaller capacity
(b) ventricles are larger in size
(c) ventricles pump blood to distant organs
(d) ventricles receive more blood
For Other Subjects, Click Here
16. Which of the following statement is not correct about the function of each group of mammalian vertebrate?
a. caudal viiebrae support the tail and provide attachment for tail muscles
b. thoracic vertebrae articulate with the ribs
c. lumber vertebrae provide attachment for abdominal muscles.
d. sacral vertebrae support the skull and allow nodding and rotating of movement
For Other Subjects, Click Here
17. In the adult toad, gaseous exchange takes place through
(a) Buccal, skin and spiracle
(b) buccal cavity, bladder and lungs
(c) buccal cavity, skin and lungs
(d) gills, skin and buccal cavity
For Other Subjects, Click Here
18. The foot of the bird shown below is strong and has strong claws on its digits. This implies that the bird
(a) is a scavenger
(b)is a bird of prey
(c) uses the foot to supplement wing action
(d) uses the foot to scratch the soil
For Other Subjects, Click Here
19. Which of the following is not a means of conservation?
a. replacing harvested mature timber trees with their seedlings
b. prevention of poaching
c. controlling excessive deforestation
d. burning of vegetation before cropping
For Other Subjects, Click Here
20. One of the following statements is not true of viruses
(a) they are micro-organisms (b) they are smaller than bacteria
(c) they can be seen with an ordinary light microscope
(d) they cause tobacco disease, polio and smallpox
For Other Subjects, Click Here
21. The brain and the spinal cord constitute the
(a) autonomic nervous system
(b) sympathetic nervous system
(c) somatic nervous system
(d) central nervous system
For Other Subjects, Click Here
22. Which of the following parts of the mammalian brain is involved in taking the decision to run rather than walk?
(a) cerebellum
(b) medulla oblongata
(c) midbrain
(d) cerebrum
For Other Subjects, Click Here
23. Which part of the ear is responsible for the maintenance of balance?
(a) cochlea
(b) tympanic membrane
(c) Eustachian tube
(d) semi-circular canals

For Other Subjects, Click Here

Biology

2006 POST UME SCREENING TEST
1. B 2. B 3. C 4. D 5. C
6. B 7. D 8. D 9. B 10. D
11. D 12. D 13. B 14. B 15. C
16. D 17. D 18. A 19. D 20. C
21. D 22. D 23. D

Our Search Words:

oau post utme past questions
oau post jamb past question
oau post utme past questions download
oau post utme past questions and answers
oau post utme questions
obafemi awolowo university post utme past question

oau post utme past questions
oau post utme past question
obafemi awolowo university post utme past question
oau post utme past questions and answers
oau post utme past questions pdf
oau post utme question
oau post utme questions
oau past post-utme questions

Other related materials are also avaialble on this site.
oau post utme past questions pdf
post utme past questions and answers pdf
oau post utme past questions and answers pdf
unilorin post utme past questions pdf
post utme past question for unilag
futa post jamb past question
u.i post utme past question
oau past questions pdf

Blast 2019 JAMB CBT @ Akahi Tutors, Ile-Ife. Call 08038644328